Najbitniji saveti o WordPress-u za početnike

wordepress

Pošto svaki dan iskaču nove početničke firme, posedovanje profesionalnog veb sajta više nije opcija, to je obavezno! Mušterije postaju sve više i više probirljive jer imaju bezbrojne opcije gde da kupuju i sa kim sarađuju. Firma koja sebe prezentuje na internetu na neprofesionalan način neće biti ozbiljno razmatrana.

Naručivanje profesionalnog veb sajta nije teško i možete da pronađete na internetu kompanije za veb dizajn koje nude veoma pristupačne kvalitetne veb sajtove. Samo tražite termine kao što je „Niskobudžetni veb dizajn“ i bićete na dobrom putu.
Dok za firmu može da bude laka opcija da uloži malu sumu u profesionalno postavljen veb sajt, neki prave greške pokušavajući da ih sami izgrade. Tek treba da naiđem na neku firmu koja je sama napravila svoj veb sajt (neku koja već nije opremljena visokim nivoima dizajna i veštinama kodiranja), koja je uspela da napravi uspešan veb sajt za sopstvenu kompaniju.

Naručivanje veb sajta se nimalo ne razlikuje od unajmljivanja električara, ne biste unajmili električara bez licence i ne treba da se bakćete veb dizajnom ako ne posedujete veštine da to uradite kako treba.

Mnogi pitaju kako da efektivno postave svoje firme na internet tržište pošto je to najosnovniji element potreban za onlajn uspeh. Odgovor na ovo pitanje je da nema teškog i brzog odgovora. Firma treba da isproba i testira mnoge komponente da bi pronašla savršenu mešavinu onlajn marketinga.

Ključne oblasti uključuju; dizajn vašeg veb sajta, sadržaj sajta, koliko često ažurirate vaš veb sajt, SEO optimizacija, reklama plaćanje po kliku, marketing preusmeravanja cilja, marketing socijalnih medija, e-mail marketing, onlajn PR, blogovanje, video marketing i još mnogo više. Kao što možete da vidite, postoji mnogo elemenata potrebnih za efektivnu onlajn marketinšku strategiju. Ovo je razlog iz kog se većina firmi obraća agencijama za marketing na internetu da upravljaju njihovim onlajn marketinškim kampanjama.

Održavajte sajta

Održavanjem jednostavnog dizajna vašeg veb sajta, bićete u stanju da profesionalno prezentujete vašu firmu onlajn a da ne plaćate astronomske cifre.

Dizajn veb sajta koji nije komplikovan je dizajnerima mnogo lakše da proizvedu. Ovo čini da vi jeftinije i lakše dobijete onlajn prisustvo. Jednostavni veb sajtovi su obično lakši za korišćenje i pretraživački alati ih lakše razumeju. Dodatna prednost održavanja jednostavnosti je da jednostavniji dizajnovi veb sajtova obično dobro rade na mobilnim uređajima kao što su mobilni telefoni i tableti.

Većina vlasnika firmi pravi grešku pokušavajući da zatrpaju veb sajt svim svojim uslugama, slikama, informacijama o firmi, privlačnim frazama, svedočanstvima, kontaktnim informacijama i svim drugim što tu mogu da uguraju. Ako prvi put posedujete veb sajt, nema sumnje da ste verovatno uzbuđeni idejom dobijanja veb sajta, i treba da budete, ipak, uvek popričajte sa vašim veb dizajnerom za savet. Oni će znati da vas upute u pravom smeru i da vam objasne da bi bilo daleko profesionalnije da imate pojedinačne stranice posvećene svakom segmentu vašeg poslovanja.

Važno je da zadržite postojanost kroz vaš veb sajt i treba da se fokusirate na proizvođenje čistih, kvalitetnih stranica u toku. Format od dve kolone je tipično najpopularniji format. Ovde sadržaj zauzima većinu stranice i bočna traka za navigaciju je smeštena na desnoj ili levoj strani. Format od jedne kolone takođe može vrlo lepo da izgleda.

Jednom kada je struktura vašeg veb sajta lepo postavljena, možete da odlučite da li želite da budete savremeni ili raskošniji pri korišćenju palete boja. Koristeći jednostavan dizajn, možete da izaberete da koristite svetle boje a da ne ugrozite kvalitet sajta. Previše boje je često problem za veb sajtove pretrpane informacijama.

Ako imate teškoća da se odlučite za šemu boja uvek možete da pogledate druge uspešne veb sajtove. Takođe vredi pogledati vašu konkurenciju jer ćete želeti da se među njima ističete ostajući unutar granica koje su odredili saradnici iz vaše delatnosti.

Ako ne možete da priuštite da unajmite dizajnera od prvog dana procesa, možda bi vredelo da izdvojite vreme ili da ih uvedete kao partnera poslovanja ili da se sporazumete o strukturnom planu plaćanja na 6 do 12 mesečnih rata.

Dizajn koji predviđa buduće trendove

Važno je da su svi vaši troškovi mudro usmereni, naročito u početnim danima. Ovo je razlog zašto ne bi trebalo da oklevate da uložite nešto malo više za kvalitetan veb sajt, radije nego da škrtarite na 100 evra u prvim danima samo da bi na kraju saznali da treba da uložite dodatnih 1000 evra za novi veb sajt nešto kasnije.

Ako se držite toga da proizvedete savremeni dizajn vašeg veb sajta, onda treba da pregrmite sve modne promene. Drugi faktori koje bi mogli da razmotrite pre nego što naručite veb sajt je da bude „responsive“ tako da efektivno funkcioniše i na mobilnim i tablet uređajima.

Zaključak

Naposletku, solidan veb dizajn za početnike se vrti oko tri stvari: fokus, talenat i planiranje. Ako znate na šta želite da obratite vašu pažnju, postarajte se da tu bude neko ko može da učini da izgleda dobro i zatim planirajte za budućnost, poprilično je jednostvno da sklopite solidan, profesionalan dizajn koji će da u isto vreme ostavi dugotrajan utisak a i da dugo traje.

Kao što možete da vidite iz gore navedenih tačaka. Da biste se takmičili sa svim ostalim onlajn takmacima, ne treba vam super šik i neverovatno skup veb sajt sa opcijama koje ljudi nikada nisu videli. To je daleko od onoga što smo danas zaključili.

Ono što treba da izdvojite iz današnjeg članka je da sve firme imaju priliku da se profesionalno takmiče na internetu. Samo treba da se fokusirate na ono što je zaista važno u vezi vašeg veb sajta i šta sajt treba da radi. Zapamtite da je vaš veb sajt dizajniran da privuče mušterije, da im pruži korisne informacije kojima lako mogu da pristupe, vaš veb sajt takođe treba da izgradi poverenje i pouzdanje kod vaših mušterija jer firme bez veb sajtova mora da negde greše, ili ne zarađuju dovoljno novca, ili su prosto samostalna odvojena celina koja ne traži nova poslovanja.

Najizazovniji aspekt za male početničke firme je da obezbedi ulaganja da bi krenuo sa poslom a firme moraju da nađu način da finansiraju njihov veb sajt jer ćete bez njega da zaostanete.
Jedna stvar koji nas je naučio sjajni Stiv Džobs je da će dizajn dobrog kvaliteta da prodaje proizvode umesto vas.