Izrada sajta za škole

sajt za skole u srbijiDošlo je vreme kada je praktično nemoguće zamisliti da bilo koja institucija, ili važna ustanova nema svoju internet prezentaciju, odnosno svoj web sajt. Čak šta više za neke od njih, kao što su npr. osnovne i srednje škole, nadležni (u ovom slučaju Ministarstvo prosvete) su doneli odredbu koja kaže da su u obavezi da imaju svoj sajt. Tako je, danas svaka škola mora imati svoj sajt. Zbog čega? Nije li bilo dovoljno što su se neke od škola još ranije setile da otvore svoju Facebook stranu, i pomoću nje pružaju informacije deci i roditeljima? Iako je nekim školama bilo zgodno da informacije pružaju ovim putem, došlo se do zaključka da je web sajt nešto što je daleko prihvatljivije i praktičnije od Facebook strane iz sledećih razloga: Pre svega, web sajt ne zahteva ni od koga da poseduje svoj lični profil kako bi mogao da pogleda informacije koje pruža škola, a kao drugo jedan web sajt je daleko pregledniji nego li bilo koja Facebook stranica, te su i informacije koje treba da pruži daleko pristupačnije na dobro uređenom sajtu. Uostalom, ne samo da je profesionalno izrađen web sajt škole koristan za roditelje i decu, može biti uveliko koristan i za samu školi, jer pomoću njega, ne samo što mogu lakše preneti željene informacije, već preko foruma mogu uspostaviti dobru komunikaciju sa posetiocima i na taj način čuti predloge roditelja i dece o tome šta bi se sve moglo poboljšati ili uvesti u školi. Kvalitetan web sajt škole biće od velike koristi kako za one koji njome upravljaju i u njoj su zaposleni, tako i za decu koja tu školu pohađaju, i naravno njihove roditelje; te, nije ni čudo što je Ministarstvo prosvete donelo jednu ovakvu odredbu koja će unaprediti naše školstvo.

Izrada web sajta za Vašu školu ne mora biti skupa; ukoliko u to sumnjate, dovoljno je da nas kontaktirate, kažete kakav ste to web sajt zamislili, i mi ćemo Vas prijatno iznenaditi sa cenom za koju možemo tako nešto da uradimo. S obzirom na to da je ova vrsta sajtova najčeše jednostavna, te da imamo veliko iskustvo u takvoj izradi, sve će biti odrađeno veoma profesionalno i po veoma pristupačnoj ceni. Svesni smo da naše školstvo nema mnogo finansijskih prihoda te da većina škola nije u mogućnosti da izdvaja velike sume novca za jednu web prezentaciju, a isto tako nam je jasno da jedan web sajt škole najčešće ne zahteva ozbiljnije programiranje, jer je njegova suština u preglednosti i dostupnosti informacija, a ne u nekom jedinstvenom dizajnu, animacijama i raznim drugim modernim sadržajima. Zbog toga mi imamo najbolju ponudu kada je reč o izradi sajta za školu – pristupačnu cenu, sajt koji se veoma lako uređuje i ažurira i koji je osmišljen u skladu sa time šta simbolizuje jedna ovakva ustanova. Pa, hajde da vidimo, koje ćete sve mogućnosti imati, ukoliko se odlučite da Vam naši profesionalci izrade sajt:

 • Pregledan i koristan web sajt. Akcenat prilikom izrade sajta za škole je pre svega na njegovoj preglednosti; na jasno određenim i vidljivim rubrikama, tako da se jednako dobro mogu snalaziti i mlađe i starije generacije. Sajt koji je funkcionalan i koristan kako za đake tako i za njihove roditelje, i naravno nastavnike.
 • Jednostavno ažuriranje sajta. Mi ćemo Vam izraditi sajt koji će biti veoma jednostavan za dalje unošenje novih informacija i njegovo održavanje. Uz sve to nudimo i besplatnu obuku u programu u kojem smo radili sajt za osobu koja će ga ažurirati.
 • Forumi za razne diskusije. Postoji opcija za izradu foruma u okviru sajta. Može ih biti više i mogu biti javni i privatni. Najčešće se škole odlučuju za dva foruma – jedan za učenike koji je javni, i jedan za nastavnike koji je privatni. Takođe je moguće napraviti i jedan poseban forum za savet roditelja na primer, ili možda za određene sekcije u okviru škole. Sve što Vi zamislite, mi ćemo sprovesti u delo.
 • Download odeljak. Svi važni dokumenti škole koji bi trebalo da budu dostupni roditeljima ili đacima mogu se staviti u ovaj odeljak, i pomoću njega se „skinuti“. Ovo je veoma koristan deo, jer se ne mora ići u školu za preuzimanje formulara i sl. – sve što je potrebno može se preuzeti direktno sa sajta i kod kuće odštampati.
 • Foto i video galerija škole. Ovo je nezaobilazan deo svake kvalitetne web prezentacije. Služi za lepo predstavljanje škole, i samim tim motivaciju učenika. Ovde se mogu postaviti video snimci sa raznih svečanih priredbi i drugih manifestacija u školi. Mogu se staviti fotografije radova likovne sekcije i sl. Na Vama je da osmislite najbolju prezentaciju koja će za cilj imati da zainteresuje decu, a na nama je da Vaše ideje sprovedemo u delo.
 • Kalendar rada škole. Ovo je jedna od najvažnijih kategorija koju bi svaki sajt škole trebao imati. Osim što će svakom roditelju i nastavniku u svakom trenutku biti dostupno da vidi kada su raspusti, neradni dani i praznici, takođe neće biti izgovora da se zaboravi na posebne važne dane svake škole, kao što je npr. dan škole – Sveti Sava.
 • Kategorija za svaki razred škole. U ovu rubriku se najčešće stavlja raspored časova za svako odeljenje; ali tu mogu biti uključene i druge dodatne aktivnosti koje ti razredi imaju.
 • Učenička berza za razmenu udžbenika. Na samo jednom mestu – na sajtu Vaše škole, možete potražiti knjige koje su Vam potrebne. Sada ne morate juriti i tragati za polovnim udžbenicima već na jednostavan način možete pronaći ono što Vam treba i ugovoriti razmenu.
 • Newsletter funkcija pomoću koje se roditeljima mogu slati važna obaveštenja (o roditeljskim sastancima, ocenama, neprimerenom vladanju, ekskurzijama i sl.).
 • Klasične opcije za pretragu sajta i njegova mapa.
 • I neograničeno mnogo drugih informativnih stranica, i ostalih opcija koji će sajt škole učiniti krajnje funkcionalnim i veoma posećenim.

Vi zamislite – mi ćemo sprovesti u delo!

 

Sve ove opcije koje smo naveli su samo neke od najkorisnijih i koje se prilikom izrade ovakvog sajta najčešće traže. Ukoliko Vi imate još neke predloge, ili nekakvu drugačiju koncepciju, nema problema – pokušaćemo da Vam izađemo u susret i da pronađemo najadekvatnija rešenja za njih. Hajde da zajedno napravimo sajt, ne samo zato što je Ministarstvo prosvete to odredilo, već zato što je to jedan od najboljih načina da decu privolimo školi i poradimo na usavršavanju našeg školskog sistema. Nove generacije odrastaju uz internet, pa je najbolji način da im privučemo pažnju upravo taj da na sajt škole postavimo zanimljive i korisne linkove u vezi samog gradiva; takođe, možemo da objavimo uspeh učenika na takmičenjima i time ih motivišemo da se i sami usude i provere svoja znanja, a lepom prezentacijom umetničkih i sportskih sekcija da ih inspirišemo da otkriju svoje talente. Osmislimo sajt škole koji će ih malo više privoleti toj ustanovi koju moraju svaki dan posećivati; približimo im je na njihov način.